sobota 16. júla 2016

BOOKTUBE-A-THON 2016 |Čo to je? + TBR

Ahojte, toto bude len také menšie info o projekte, do ktorého sa chcem toto leto zapojiť, je organizovaný americkou youtuberkou a zapojiť sa do ňho môže úplne hocijaký bootuber, takže napríklad aj ja zo Slovenska. Síce sa úplne za nejakú boktuberku nepovažujem, je tu množstvo lepších a úspešnejších booktuberov, ale ja sa na tento -thon chystám už tri roky... Áno, prvý krát som sa ho chcela zúčastniť už v roku 2014 (keď nie 2013, vtedy mal ešte len premiéru), ale nevyšlo a toto "nevychádzanie" sa zopakovalo aj minulý rok, ale tento rok som si povedala, že to proste už musím naozaj zvládnuť a dokopať sa k tomu! Veď do tretice všetko dobré nie? :D 

Kedy sa vlastne booktube-a-thon tento rok koná?
!!18.-24.7.2016!!

Inak len tak pomimo, ohľadom tohto booktube-a-thonu by malo výjsť dnes aj video (s TBR), takže vám ho tu potom keď tak niekde hodím... ako inak vpodstate to bude to isté ako v tomto článku až nato, že o trochu stručnejšie, ale neviem ako vy, ale ja by som si to aj tak potom radšej prečítala celé čierne na bielom, lebo z videa predsa len nemusíte zachytiť všetko ...ups, toto mala byť len taká poznámka na dva riadky a už je z toho pomaly celý odstavec (nieže pomaly, on aj je!), nuž nevadí :D


A asi by som vám mala o tom aj niečo bližšie povedať nie?

Je to projekt, ktorý vymyslela aj organizuje Ariel Bissett, keďže má názov Booktube-A-Thon, tak myslím, že z toho už aj logicky vyplýva, že je zameraný hlavne na booktuberov, ale môžete sa ho zúčastniť aj vy! Booktube-a-thon trvá presne jeden týždeň.

Hlavná časť pozostáva z toho, že dostanete 7 vecí, ktoré musíte splniť v tzv. reading challenge, napr. prečítať knihu s modrou obálkou. Aby ste splnili tento challenge, tak musíte prečítať knihy, ktoré spĺňajú dané kritéria (jedna kniha ich môže splniť aj viac, ale pozor kníh musíte prečítať 7!) prečítať za obdobie trvania Booktube-a-thonu, čiže za týždeň. Čas, ktorý na to máte sa počíta presne od polnoci (v mieste vášho pobytu) medzi nedeľou a pondelkom do polnoci, ktorá odbije v nedeľu. 

Tohoročná reading challenge: 
     1. Prečítať knihu so žltou na obálke.
     2. Prečítať knihu, ktorú budete čítať len po západe slnka.
     3. Prečítať knihu, ktorú si objavil/a vďaka booktube.
     4. Prečítať knihu od tvojho obľúbeného spisovateľa.
     5. Prečítať knihu, ktorá je staršia ako ty.
     6. Prečítať knihu a pozrieť si aj jej filmovú adaptáciu.
     7. Prečítať 7 kníh.
*napr. HP a kameň mudrcov môže splniť viac kategórií, 1. (ak sa jedná o EN obálku), 2., 4. (kto by nemiloval Jo?!), 5. (ak ste sa narodili po/v roku 1997), 6. ;)

Potom sú tu ešte video challenge, o ktorých sa booktuber dozvie v priebehu každého z dní tohto -thonu, čiže týchto video challengeí je tiež 7. Zadanie sa dozviete z videa, ktoré bude uverejnené na kanále Booktube-a-thonu. Dozviete sa tam i čas, do kedy treba video uverejniť (je to ešte v ten deň!)...

Potom sú tu ešte aj súťaže/challenge, do ktorých sa môžu zapojiť "bookstagrammeri" i široká verejnosť. Prebiehaju každý deň na twitteri a instagrame, no presné info sa dozviete na sociálnych sieťach Booktube-a-thonu.
Samozrejme, tento projekt má i množstvo sponzorov, takže žiadna z týchto challenge neostane bez odmeny, vyberú sa výhercovia a tí dostanú svoju výhru či už v podobe knihy, poukážky alebo čohokoľvek iného čo sa týka kníh (možno ani nemusí :D)

Mne to príde ako naozaj skvelý nápad, takže ak máte chuť, tak sa určite zapojte ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára