piatok 28. augusta 2015

✏ Mechanický anjel |minirecenzia

Názov knihy: Mechanický anjel
Séria: Pekelné stroje (1. diel)
Autorka: Cassandra Clare
Počet strán: 400
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2013

Moja recenzia:

Tessa sa vyberie za svojim bratom do Londýna, kde odcestoval za prácou. No čaká ju tam prekvapenie, nastúpi do koča k Temným sestrám a tie sa k nej nesprávajú práve najmilšie a nestretne sa ani so svojim bratom. Nakoniec nájde útočisko v Inštitúte u Tieňolovcov a dozvedá sa viac o Tieňosvete.

Autorka ma opäť nesklamala, Čítala som už od nej sériu Nástroje smrteľníkov, ktorá bola úžasná a aj Magistérium :)
Séria Pekelné stroje sa odohráva v rovnakom svete ako aj Nástroje smrteľníkov, sú tu však iné hlavné postavy, no niektoré postavy sú tu rovnaké, tie vedľajšie. Dej sa odohráva ešte predtým ako sa na scéne objaví Clary a Jace.
Hlavnou postavou je Tessa, nie je však Tieňolovkyňa, akoby väčšina očakávala, je bosoráčka, no nie je potvrdené ani to. 
Will pripomína Jacea, má rovnako štipľavé poznámky, je drzý a myslí si o sebe, že je dokonalý.. okúzli aj Tessu. No objavuje sa tu aj Jem, jeho parabatai, pekný a milý Tieňolovec.. Stretávame sa tu i so známejšími tieňoloveckým priezviskami ako napr. Herondale, Wayland, Lightwood, Fairchild..

Kniha vás dokáže už od začiatku poriadne vtiahnúť do deja, je plná tajomstiev, záhad a kopu prekvapení. Ja osobne milujem tento Tieňosvet i všetko čo sa ho týka, takže nie je žiadnym prekvapením, že vám knižku odporúčam, určite si ju prečítajte a rovnako aj knihy zo série Nástroje smrteľníkov.



Moje hodnotenie: 5/5  ♥
Recenzia na 2. diel: Mechanický princ
Recenzia na 3. diel: Mechanická princezná 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára