sobota 31. októbra 2015

✏ Lev, šatnik a čarodejnica |minirecenzia

Názov knihy: Lev, šatnik a čarodejnica
Séria:  Kroniky Narnie (2. diel)
Autor: C. S. Lewis
Počet strán: 184
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2005




Moja recenzia:

Príbeh, ktorý pozná v denšnej dobe už asi každí rovnako ako Harry Potter, no nájdu sa aj taký čo nevedia o čom tento príbeh je a čo je to vlastne Narnia. Mnohí tento príbeh poznajú, no koľkí z nich naozaj čítali knihu? Aj ja som sa k tomuto dostala až teraz.
Začala by som tým o čom to vlastne je :)

Počas vojny poslali štyri deti, štyroch súrodencov z Londýna na vidiek. Bývali v dome starého profesora, ktorý tam býval s gazdinou a troma slúžkami. Najmladšia z detí, Lucy objavila v šatníku v jednej z mnohých izieb zázračný vchod do novej krajiny, Narnie. Súrodenci jej neverili, no jej starší bret Edmund tento vchod objavil neskôr tiež, no popieral to. Najstaršie z detí, Petra a Susan uviedol na pravú mieru až starý profesor. Lucy si v tomto svete našla i priateľa, fauna, pána Tumnusa, ktorý jej toho o Narnii veľa povedal. Vládla tam Biela čarodejnica, ktorá tam nastolila večnú zimu, počas ktorej nikdy nenastanú Vianoce. Nakoniec všetky deti spolu zavítajú do Narnie a začne sa ich dobrodružstvo :)

Rovnako ako prvý diel i táto knižka je písaná veľmi ľahko, oddýchnete si pri nej. Je vhodná taktiež i pre menších čitateľov, ktorých dej strhne rýchlejšie :)

Lucy si okamžite zamilujete, veď kto by aj nie. Malé priateľské dievčatko, ktoré túži po dobrodružstve, má rado svojich súrodencov, no i zvieratá. V knižke je množstvo postáv, ktoré sa nedajú nemilovať, rovnako ako v niektorých rozprávkach.

Ak ste videli len film, tak určite odporúčam aj knižku a ak ste o tejto sérii vôbec nepočuli, tak šup prečítať ;)


Moje hodnotenie: 3,75/5

Recenzia na 1. diel: Čarodejníkov synovec
Recenzia na 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára